Serien

De fire sejlklubber i Fredericia, Strib, Middelfart og Skærbæk er gået sammen om at lave en serie af ”short-handede” kapsejladser.

Formålet er at få endnu flere ud at sejle denne type sejlads, hvor der er fokus på den enkelte sejlers evner, og samtidig også at give sejlerne en mulighed for, gennem de forskellige sejladser at opleve de helt fantastiske farvande omkring Lillebælt.

Serien bestå af tre kapsejladser som hver især har deres eget særpræg, og giver sejlerne mulighed for at opleve Lillebælt i alle sine forskelligheder.

– Første sejlads er i det meget strømfyldte farvand nord for Fredericia.
– Anden sejlads er en sommersejlads med udgangspunkt fra Middelfart og det smukke Fænøsund

– Afslutningssejladsen er en aftensejlads i den centrale dele af Lillebælt, med fokus på navigation i mørke.

Det er håbet at tiltrække en bred skare af sejlere. Både dem der ønsker at satse hårdt på kapsejlads men også dem der ønsker at prøve kapsejlads for først gang, eller som normalt ikke benytter deres båd til kapsejlads, og derfor gerne vil deltage i et tur-løb. Målet er at sejladsen bliver en tilbagevendende begivenhed, som kan samle kapsejlerne og tursejlerne om deres fælles interesse: “Glæden ved at sejle”.

Serien bliver bakket op af vores sponsor Columbus Marine. Det har gjort det muligt af prioritere det sociale indhold i forbindelse med sejladserne, og ingen deltagere risikerer at skulle sejle sultne hjem.