Serien

De fem sejlklubber i Kolding, Fredericia, Strib, Middelfart og Skærbæk er gået sammen om at lave en serie af 4 ”short-handede” kapsejladser.

Formålet er at få endnu flere ud at sejle denne type sejlads, hvor der er fokus på den enkelte sejlers evner, og samtidig også at give sejlerne en mulighed for, gennem de forskellige sejladser at opleve de helt fantastiske farvande omkring Lillebælt.

Serien bestå i år af fire kapsejladser som hver især har deres eget særpræg, og giver sejlerne mulighed for at opleve Lillebælt i alle sine forskelligheder.

  • Første sejlads med udgangspunkt i Kolding fjord er en forårssejlads og en garant for vindspring der kan vende op og ned på tingene til det sidste.
  • Anden sejlads er en sommersejlads med udgangspunkt fra Middelfart og det smukke Fænøsund og sejles rundt om øerne i Lillebælt.
  • Tredje sejlads fra Skærbæk, er en aftensejlads i den centrale dele af Lillebælt, med fokus på navigation i mørke.
  • Fjerde Sejlads der også afholdes af Fredericia og Strib er en løvfaldssejlads i slutningen af September eller begyndelsen af Oktober og sejles i det nordlige Lillebælt og i tragten.

Vi ønsker at tilbyde en kapsejladsform der er attraktiv både for dem der ønsker at satse hårdt på kapsejlads men også dem der ønsker at prøve kapsejlads for først gang, eller som normalt ikke benytter deres båd til kapsejlads, og derfor gerne vil deltage i et tur-løb. Serien af sejladser er en tilbagevendende begivenhed, som kan samle kapsejlerne og tursejlerne om deres fælles interesse: “Glæden ved at sejle”.

Serien bliver bakket op af vores gode hovedsponsor Columbus Marine der leverer både løbspræmier samt fine lodtrækningspræmier. Columbus Marine har gjort det muligt af prioritere det sociale indhold før og efter sejladserne, og ingen deltagere risikerer at skulle sejle sultne hjem.

Regler:

Alle kan deltage i de enkelte sejladser, men 2Star serien gælder kun for DH både og Texel både såfremt minimum 5 deltager i mindst en afsejladserne. Der sejles efter World Sailings gældende kapsejladsregler, Dansk Sejlunions forskrifter samt disse bestemmelser. Straffen i kapsejladsreglernes §44.1 er ændret til en 1-rundes straf. Regel A2.1, A2.2 og A5.3 gælder.

Måleregler:
Kun både med gyldig kapsejladslicens (målerbrev) kan deltage i sejladserne. Der sejles efter gældende DH-vind & bane mål (TACIL, TAUDM etc.).

Pointsystem:
Der sejles efter lavpointsystemet. Der vil være 1 fratrækker i serien, såfremt mere end 3 sejladser gennemføres.

Se Sejladsbestemmelserne for serien her.