Resultat 2013

2star-6Dette års 2StarCup blev allerede før starten præget af udfordringer for arrangørene, dagen før stod det klart at der i løbet af sejlads dagen ville komme til at ligge et kabellægger skib, med op til 400 meter ankerkæder både for og bag, midt i den planlagte start/mål linje. Dette løstes ved at flytte linjen og afkorte banen med 2,8 sm så den nye banelængde blev 37,7 sm.

Starten var en respit beregnet efter at alle burde komme i mål nogenlunde samtidig. Respitstarten giver mere ro på start linjen, da der ikke er den trængsel som der traditionelt er på en normal startlinje. Flerskrogsbådene, der sejlede i deres egen kategori, havde  fået lov at sætte deres eget starttidspunkt, så det var så sent som muligt, men stadig så de havde mulighed for at komme først i mål. Men disse blev nok snydt af at vinden dels var så hård i starten af sejladsen, og dels af at den løjede meget af i slutningen. Ihvertfald endte det med at de blev de 2 sidste både i mål.

De 36 startende både blev udfordret af lidt mere vind end lovet. Vinden stod nogenlunde stabilt i et sydvestligt hjørne men varierede fra 8 m/s i starten til 10-12 m/s ved 14-15 tiden og faldt så til sidst til omkring 4 m/s.

Det første ben gik fra starten ved Fønsrev til Anslet hage. Her var der kryds og en smule modstrøm. Fra Anslethage og til nordsiden af Baagø var vinden agten for tværs og her blev fårene virkeligt skilt fra bukkene da kun få satte spiler på den skarpe skæring.

Fra Baagø til Assens gik det fint på en foran for tværs, inden det sidste kryds mod kompasafmærkningen ved Årøsand. Krydset her var præget af krapsøer i starten og Ylva’erne viste her at en lang smal båd ikke lod sig genere mærkbart af den krappe sø, idet de skar sig gennem bølgerne med en imponerende krydsfart. Passagen gennem Årøsund var præget af at vind og strøm gik mod hinanden, hvilket skabte nogle store strømsøer som man kunne få bådene op at surfe på. Efter Årøsund kunne spileren sættes på en plat læns til Weddelsborg. og herfra gik det på en fin spilerskæring hjem til mållinjen ved Føns rev.

Kun 2 udgik af årets sejlads, den ene på grund af en grundstødning på østsiden af Baagø og den anden af uvidste årsager.

Efter sejladsen, hvor alle kom i mål inden for en god time (pånær de to flerskrogsbåde der nok selv havde ventet at kunne præstere hurtigere omsejlingstider), kunne der købes pølser, frisk fra grill, og en velfortjent øl oven på dagens strabasser. Dagens oplevelser under sejladsen blev udvekslet mellem sejlerne på livlig vis inden præmieoverrækkelsen.  Resultaterne af  sejladserne kan findes nedenfor.

Løbsresultater

Overaltresultater

Præmier

1. Plads Løb 1 Anders Johansen & Anders Nielsen
Dehler 36db, Dehlfin
Leathermankniv samt 2 flasker Champagne. sponseret af Faurby Yacht
2. plads Løb 1 Reid Kleppe & LivKleppe
Faurby 396, Fortuna X
Serveringssæt i sølvplet
1. Plads Løb 2 Bjarne Andersen & Tonny Lyholm
Banner 30, Mary-Lou
Leathermankniv samt 2 flasker Champagne. sponseret af Faurby Yacht
2. Plads Løb 2 Thomas H. Sørensen & Ken M. Ley
X-332, Elexir
Serveringssæt i sølvplet
1. Plads Løb 3 Allan Hansen & Jan Sparsø
COC 27, Reborn
Leathermankniv samt 2 flasker Champagne. sponseret af Faurby Yacht
2. Plads Løb 3 Eril Bay & Per Stup Olsen
Duet, Adventura
Serveringssæt i sølvplet
1. Plads Løb 4 Leif Persson & Sten Trabjerg
Ylva, Den Røde Løber
Leathermankniv samt 2 flasker Champagne. sponseret af Faurby Yacht
2. Plads Løb 4 Karsten Svenningsen & Claus Svenningsen
Scan-kap 99, Hvidunderet
Serveringssæt i sølvplet
3. Plads Løb 4 John Middelboe & Erik Schibsbye
Ylva, Orkanen
2 stk. Gavekort til Middelfart Marinecenter, sponseret af samme
1. Plads Løb 5. Peter Quorning og Frederik Melson
Dragonfly 600
2 stk. Leathermanknive, sponseret af Faurby Yacht
Bedst placerede båd
overalt
Leif Persson & Sten Trabjerg
Ylva, Den Røde Løber
2StarCup Vandrepokal
Bedst placerede
M/K besætning
Overalt
Thomas Kudahl og Manja Kudahl
Albin Express
Gave kort til restaurant “På den 2 side” sponseret af samme
Sidste båd i mål Peter Lang og Christian Stautz-Nielsen
Dragonfly 28
Købmandskurv sponseret af Dragonfly

 

Udover de præmier der blev sejlet om var der lodtrækningspræmier til de heldige sponsoreret af KS-motor i Vejle, Middelfart Marine Center samt  X-Yachts.